2009 Bp. bajnokság A LEGKISEBBEK ELSŐ GYŐZELME!!!

VSD - BFSE  8-4 (2-0, 2-2, 2-1, 2-1)

 

A VSD vízilabda csapata október 29.-én Csütörtökön ismét vízbe ugrott és ismét a BVSC uszoda medencéjébe. A múlt hét szombaton sajnos elvesztettünk egy hozható mérkőzést, így mindenképpen szerettünk volna javítani. Erre minden esélyünk meg volt hiszen a BFSE (Budafok) csapatával mérkőztünk akik szintén újoncok a bajnokságban. A tabella állása alapján hasonló a két csapat tudása így bármi lehetett volna az eredmény.

A mérkőzés végre nyílt kapus volt , így maszk és a 1,5 méteres távolság megtartása mellett egy 20-30 fős szurkolótáborunk állt össze szülők, testvérek, nagyszülőkből, akik végre élőben láthatták a gyerekek küzdelmét a vízben.

Készültünk erre mérkőzésre is becsülettel. Kihasználva, hogy nincs iskola 2 órás edzéseket tartottunk ahol az első fél órában a elméleti oktatást tartottunk hiszen fejben is fel kell készülni egy mérkőzésre.

Videón elemeztük ki korábbi mérkőzésünkön látott hibákat, hiányosságokat és kidolgoztunk a taktikánk fő gerincét.

Mindig hangoztatjuk a gyerekeknek, hogy a mérkőzéseket az edzéseken kell megnyerni, hiszen amilyen ott a munka úgy várható el az eredmény is. A mérkőzés előtti bemelegítésnél is fel kell pörögni és ráhangolódni a mérkőzésre. Amilyen a bemelegítés …olyan lesz a mérkőzés! GYŐZNI AKARTOK…..MERT ÉN IGEN, hangzott az edzői bíztatás…….

SÍPSZÓ…és ráúszás…..ELHOZTUK A LABDÁT

Önbizalomból még van hiányunk de küzdeni már tudunk!

Egymásnak feszült a két csapat, az első gólt azonban mi szereztük meg 1:45percbe!

Ez oldotta az izgalmakat és átvettük a mérkőzés irányítását ami a végéig kitartott.

Az első negyedben 4 ziccer is sikerült kihagynunk és csak kettő helyzetet sikerült értékesíteni, viszont a vehemens védekezésünk miatt az ellenfél nem tudta a labdát a kapuhálóba juttatni, így az első negyed után 2-0.

A másokik negyedben továbbra is irányítottuk a mérkőzést, viszont a 11 lövésből csak kettő talált a kapuba és a  9 kihagyott lövés megpecsételte a negyed sorsát, ráadásul hibáinkat (amiből az egész mérkőzésen rengeteg volt) kihasználva az ellenfél két gólt is szerzett. A negyed 2-2.

Félidőben így 4-2 az eredmény. Térfélcsere, fejmosás….Nem nyugalomban vártuk a 2. félidőt!

A harmadik és a negyedik negyedet a labdabirtoklásért folyó küzdelem jellemezte, egyik csapat sem tudta megtartani a labdát.

A bírói ítéletekkel sok esetben nem értettünk egyet az ellenfél hibáit nem igen fújták be…. Nem baj mi akkor is mentünk tovább! Végül 4és fél perc után megkaptuk végre a sokadik szabálytalanság után a büntetőt, amit értékesítettünk is!

2-1-es harmadik negyed után az állás 6-3 volt.

Az utolsó negyedben már mindenki kapott játéklehetőséget mivel az ellenfél és a mi első sorunk is már igencsak fáradtabb volt. A nem annyira gólerős játékosaink is nagyot küzdöttek, hiszen sikerült az utolsó 3,5 percet kapott gól nélkül végigjátszanunk!

A Vége 8-4!!!

Jó volt hallani a lelátóról jövő tapsot és végre győzteskén kimászni a medencéből!