ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 12. Forduló

OB csapat

"Az emberekből általában nem az erő hiányzik, hanem az akarat." (Victor Hugo)

 

 

 

Gyermek 

Sportliget – Aquaworm

             1 – 15

    (0-6, 0-5, 1-2, 0-2)

 

Aquaworm-ös góllövők:

 

Siptár András                5

Radics Barnabás          4

Prinz Máté                    3

Bencze András             2

Hudvágner Máté          1

 

A végül 11 fővel felálló gyermek csapat hozta a kötelező győzelmet. Így a második negyed vége felé le is hozhattam azokat, akiket a serdülő meccsen szerettem volna játszatni. Radír és Riska dominálták az első félidőt és sikerült egy magabiztos előnyt kialakítani (0-11). A második félidőben a támadásunkban érezhető volt az ügyesebb játékosok hiánya és elég nehézkesen találtunk gólokat. A védekezés végig kitűnő volt, amiben nagy szerepe volt Jászon 94% védésarányának. Radír mellett még Prinz Máté és Bencze Andris produkált jó lövőszázalékot. A feladat továbbra is az, hogy több játékosra lehessen számítani támadás vezetés és befejezés szempontjából. Fontos, hogy a gyengébb ellenfelek ellen több lövés menjen be, mint amennyi kimarad! Most 15 ment be, de 19 maradt ki!

A következő fordulóban a CVK-val játszunk, amíg a Sopron a Balatonnal idegenben és az ASI a Százhalombattával otthon játszik majd. Ha a Sopron és az ASI is kikap akkor pontban felzárkózunk melléjük, bár valószínűleg az ASI nem fog kikapni. Az alapszakaz utolsó fordulójában pedig utazunk Százhalombattára és a dobogós helyezésért nyernünk kell! Ebben a fordulóban az ASI idegenben játszik a Sopronnal. Ha marad a papírforma akkor valószínűleg a harmadik helyen végzünk az alapszakaszban, ehhez a mi dolgunk az, hogy hozzuk a következő két fordulót!!!

 

 

 

Serdülő

Sportliget – Aquaworm

             9 – 6

   (3-2, 2-0, 1-2, 3-2)

 

Aquaworm-ös góllövők:

 

Orosz Levente             2

Fenyvesi Ákos             1

Havasi Barnabás         1

Pásztor Csege             1

Halász Norbert            1

 

Nehéz mit mondani! Talán nem vagyunk elég érettek a harmadik helyhez. Igen, ha itt képesek lettünk volna nyerni akkor feljöhettünk volna a harmadik helyre, de már az elejétől kezdve nem tudtuk követni a tervet! Sajnos az látszik, hogy az egyéni megvalósulás még mindíg fontosabb a csapat sikerénél. November közepe óta tudtuk, hogy mi kell a dobogós hely eléréséhez. Tudtuk, hogy a zóna elleni játékon fog múlni minden. Mégse csináltuk meg amit kértem, illetve, az egész meccsen mindössze kétszer!!! sikerült megcsinálni azt, hogy egy másik játékos lövését készítsük elő. Mondanom sem kell, hogy mindkettő esetben gól született. Az összes többi esetben pontosan azt csináltuk, amit az ellenfél szeretett volna. A kezükre játszottunk! Az ellenfél nem is akart igazán támadni, csakis a mi hibáinkból akartak lefordulni, ami rendszeresen sikerült is nekik. Az 5 emberelőnyünkből 1 sem sikerült belőni, amíg a Sportiget 4-ből 3-at belőtt. Mi sokkal többet lőttünk (30 lövésből értünk el 6 gólt!), de a lövések többsége messziről, szorított helyzetben vagy két lóba után ütemre történt. Rengeteg figyelmetlenség volt a passzoknál, elsősorban azért, mert nem számítottunk az érkező labdára. Ezen a szinten ez elfogadhatatlan a véleményem szerint!!!

A következő fordulóban a CVK-val játszunk, ami egy kötelező győzelem kell, hogy legyen! Előrelépést kell mutassunk csapatjátékban már ezen a meccsen is, ha szeretnénk előbbre jutni a tabellán. Ebben a fordulóban a Sportliget nem játszik és a Százhalombatta az ASI-val játszik idegenben. Itt pontban utol fogjuk érni a Sportligetet. Az alapszakasz utolsó fordulójában utazunk Százhalombattára, amíg a Sportliget a CVK-val játszik. Tehát ha sikerül is megverni a Százhalombattát akkor is csak pontegyenlőségben leszünk a Sporligettel ezért valószínűleg a 4. helyen fogunk végezni az alapszakaszban. Dobogós helyezést csak a rájátszásban érhetünk el, de ahhoz rengeteget kell dolgozni még, elsősorban a csapat egységen/csapatjátékon!

 

Hajrá Aquaworm!!!

 

A következő fordulóban:

 

13. forduló

2021 január 31. Hajós, 33m

Aquaworm – CVK

 

14. forduló

2021 február 7. Százhalombatta

Százhalombatta – Aquaworm