Országos Bajnokság 5. forduló Egy sima győzelem és egy kidobott győzelem

Országos bajnokságok

Gyermek csapat:

Aquaworm – Sportliget

             19 – 5

     (5-0, 5-1, 5-2, 4-2)

 

Az Aquaworm-ös gólszerzők:

Radics Barnabás          5

Siptár András               3

Szőke Zsombor            2

Bencze András             2

Hudvágner Máté           2

Szűcs Ádám                 1

Sidorow Ádám             1

Vízkeleti Péter             1

Prinz Máté                   1

Ádám Botond              1

 

A gyermek korosztályban ez volt az egyik leggyengébb csapat ezért úgymond kötelező volt a győzelem. Örülök, hogy mindenki sokat tudott játszani és hogy sokan szereztek gólt. Nem volt feladat a minél nagyobb gólkülönbség elérése, mégis lehetett volna nagyobb különbség mert sok helyzetünk kimaradt. A 19 gólt 44 lövésből értük el, ami körülbelül 43%-os arány. Úgy gondolom, hogy egy ilyen ellenféllel szemben ennek az aránynak magasabbnak kell lennie! A védekezésünk kitűnő volt! Egy gólt úgy adtak meg, hogy nem volt bent és még legalább 1 elkerülhető gól volt a mérkőzés folyamán. Mégis csak egyel több gólt kaptunk, mint a tabella vezető favorit Balaton! A mérkőzés egyetlen negatívuma számomra az, hogy az ellenfél legkisebb játékosáról rengeteg kiállítást kaptunk. Ez a játékos alacsonyabb volt mindenkinél a mi csapatunkból ezért ez egy remek példa arra, hogy a legkisebb is tud hasznos lenni a csapat számára mert nemcsak góllövéssel lehet kitűnni egy mérkőzésen! Ezzel a győzelemmel előre léptünk a harmadik helyre!

Összeségében mindenkinek gratulálok!

 

Serdülő csapat:

Aquaworm – Sportliget

               5 – 7

     (1-3, 0-1, 1-1, 3-2)

 

Az Aquaworm-ös gólszerzők:

Pásztor Csege             2

Fenyvesi Ákos             1

Radics Barnabás         1

Halász Norbert            1

 

Én személy szerint még mindig nem hevertem ki ezt a vereséget! Borzalmasan nehéz indulat nélkül értékelnem ezt a meccset. Mondhatnám, hogy megmondtam, hogy nem lesz könnyű. Mondhatnám, hogy az egész heti hozzáállás tökéletesen tükröződött a mérkőzésen. Felsorolhatnám a sok hibát és okot amiért elveszítettük ezt a meccset, de ezeket nem most fogom megtenni. Ki fogjuk elemezni ezt a mérkőzést és edzésen fogunk beszélni a hibákról. Egy dolgot nem akarok hallani az pedig az, hogy milyen jó volt az ellenfél kapusa! Nem a kapus volt jó, hanem a mi lövéseink voltak értékelhetetlenek!!!! Ez majd a videózáson tökéletesen látszani fog! Naggyá tettétek a kapust és a 77%-os védésarány csakis a mi gyenge lövéseinknek volt köszönhető. Az ellenfél 18 lövésből ért el 7 gólt, amíg mi az 5 gólt 31!!! lövésből értük el. Ez mindössze 16%-os arány...

Leegyszerűsítve ezen ment el a mérkőzés. Nem érdekelte őket hogyan hozzuk fel a labdát, a legtöbb esetben 4 játékos kísérte a centerünket. Ebből egy bekkelt és a másik 3 végig zónázott a center előtt. Ezt a zónát képtelenek voltunk átlőni sajnos. A védekezésünk ugyan nekünk is jó volt, de az ellenfél mégis több gól talált támadásban nálunk ezért végig 2-3 gólos hátrányban voltunk.

Mit is jelent ez? Visszaestünk a 4. helyre. A második hely eléréséhez nem hibázhatunk többet és a Százhalombattát oda-vissza meg kell vernünk! Ehhez óriási hozzáállásbeli változáson kell átesnünk! Ahogyan azt a meccs után is elmondtam az nem sportoló, aki csak arcoskodni és jópofizni jön le edzésre! A jó eredményért keményen meg kell dolgozni és sokszor még akkor sem sikerül. Itt senki nem áll a másik felett! A második vagy harmadik helyet csakis együtt, összedolgozva tudjuk elérni. Csakis ezt a hozzáállást fogadom el a következő hetekben! Egy mindenkiért és mindenki a csapatért!

 

Hajrá Aquaworm!

 

A következő fordulóban:

6. forduló

2020 november 8.

CVK – Aquaworm

Utazunk Ajkára 10:00-kor játszik a gyermek csapat és 11:30-kor a serdülő. Ez egy elég korai indulás lesz sajnos. Ennek ellenére két kötelező győzelemről van szó, amit mindenképpen gyakorlásra/felkészülésre kell felhasználjunk a karácsonyig hátralevő 3 mérkőzésre.


További fordulók karácsony előtt:

 

7. forduló

2020 november 15.

Aquaworm – Százhalombatta

A gyermek csapatnál eldől a 3. hely sorsa a Serdülőknél pedig a 2. hely sorsa!


Az alapszakasz fele és a visszavágók kezdete.

8. forduló

2020 november 22.

Aquaworm – Sopron

9. forduló

2020 december 6.

Balaton – Aquaworm