PARÁDÉS KEZDÉS ORSZÁGOS ÉS BP 2008

ORSZÁGOS GYERMEK

Százhalombatta – Aquaworm  7 – 17  (1-3, 1-2, 3-6, 2-6)    

Vízkeleti Péter             7

Ádám Botond              6

Sidorow Ádám            1

Bencze András            1

Hudvágner Máté         1

Szeidl Ádám                1

Egy kicsit döcögős első félidő után szépen felőröltük az ellenfelet és egy magabiztos győzelemmel zártuk a találkozót. Nagyon szépen kézben tartottuk az előnyünket és a hidegvérünket is. Csak néhány dolog volt, ami nem tetszett. Az egyik az volt, hogy több alkalommai is otthagytuk az ellenfél játékosát lövések utáni lepattanóknál, amiből gólokat is kaptunk. A többi mind támadásban volt. A fault nélküli passzok nem mentek. A fault után nagyon lassan passzoltunk. Rosszkéz szélre sokszor nem voltunk hajlandók lemenni, illetve nagyon rávittük a védőnket a centerre. Ennek ellenére a támadásokat Vízkeleti Péter és Ádám Botond vezetésével sokszor góllal fejeztük be. Védekezésben Jónás Simon a kapuban és Lázár-Fetting Bende meg bekkben hiúsította meg az ellenfél próbálkozásait. Az ellenfél 33 lövéséből 16 ment kapura, amiből 9-et védtek a kapusaink (Simon 67%, Dávid 43%). A mi 34 lövésünkből 25 ment kapura, amiből 8-at védtek az ellenfél kapusai (40%, és 20%). Gratulálok a győzelemhez! Szuper kezdése volt ez a bajnokság második felének.  

 

ORSZÁGOS SERDÜLŐ

Százhalombatta – Aquaworm  14 – 18   (4-3, 2-4, 5-5, 3-6)

Siptár András             7

Halász Norbert            3

Ádám Botond              3

Temesvári Ádám         2

Orosz Levente            2

Veres Attila Márk        1

Ez volt a nehezebb meccs. Ősszel egyszer megvertük és egyszer kikaptunk ettől a csapattól. Az elmúlt 2 hónapban sok betegség és hiányzás is sújtotta a csapatot. Mégis a szezon eddigi legjobb játékát sikerült összehozni. Persze egy kis boot-olásra szükség volt mert 2 kihagyott büntetővel indítottuk a mérkőzést. Ennek köszönhetően el is veszítettük az első negyedet. Nekem úgy tűnt, hogy az ellenfél centerének a játékát sokkal jobban támogatták a játékvezetők és ezzel meg is gyűlt a bajunk védekezésben. Hihetetlen taktikai jelenlétre volt szükség, hogy a centert és a legjobb lövőt is hatástalanítani tudjuk. A védekezés a meccs alatt olyan szinten összeállt, hogy a végére az ellenfél el is veszítette az önuralmát. Támadásban is higgadtak tudtunk maradni és többször érvényesíteni tudtuk a figuráinkat. Az ellenfél 34 lövéséből 19 ment kapura, amiből 5-öt védett a Simon (26%). A mi 33 lövésünkből 20 ment kapura, amiből 2-öt védett az ellenfél kapusa (10%).

Remélem nem bántok meg ezzel senkit sem, de nem emelnék ki külön senkit mert akkor mindenkit ki kéne emelnem. Igazi csapatként nyertétek meg ezt a mérkőzést! A múlt heti edzéseken ennek még nem volt jele, de borzalmasan erősek voltatok fejben ezen a mérkőzésen és ez óriási büszkeséggel tölt el. Ha ezt képesek leszünk megtartani a továbbiakban akkor jogosan pályázhatunk a kitűzött célra. Csak gratulálni tudok, bravó!!!

 

BUDAPEST 2008

Aquaworm Waterpolo - Budapest Honvéd SE 14 - 8  (6-1, 3-2, 4-1, 1-4)

Ádám Botond 5

Hudwágner Máté 4

Fodor Boglárka 5

Boldizsár Bendegú 1

Szeidl Ádám 1

Szuper kezdés a Rájátszásban. Az első negyedben bebiztosítottuk a vezetést és ezt a végéig tudtuk tartani.

Magabiztos győzelemmel kezdtük , jó előjel a továbbiakra.

 

Hajrá Aquaworm!!!