Miért a Vízilabda?

MIÉRT a VÍZILABDA?
A rendszeres sportolás előnyei gyermekkorban:
 
1.    1. Fegyelmezettségre nevel.
2.    2. Fejleszti a figyelmet, összpontosító képességet, akaraterőt, kitartást. Pontosságra tanít.
3.    3. Új, nagyobb kiterjedésű mozgások elsajátítása, a sportági mozgások tanulása, gyakorlása, fejleszti a finom motoros képességeket is, jótékony hatással van az iskolai teljesítményre.
4.    4. A fizikai terhelés, a rendszeres sportolás ellensúlyozza a szellemi terheléssel járó feszültséget, a gyermekek kiegyensúlyozottabbakká, nyugodtabbakká válnak általa.
5.    5. A gyermekkorban megkezdett rendszeres fizikai terhelés megalapozza a felnőttkori testalkatot, teherbíró-képességet, ellenálló-képességet.
6.    6. Fejleszti a szív volument, javítja a keringést, növeli a tüdőkapacitást. Javítja az ellenálló-képességet, erősíti a vázizomzatot. A víz felhajtóerejének köszönhetően a túlterhelés és a sérülések előfordulása szinte kizárt.
7.    7. A közösség jótékony hatása:
 
-       ha túlságosan gátlásos, visszahúzódó a gyermek – azért kell a sport,
-       ha vagány, nagyszájú; hiperaktív; nehezen kezelhető – azért szükséges a sport…
     Mindkét esetben megtapasztalhatják a közösség erejét. A teljesítmény számít, elismerés annak jár, aki előreviszi bármilyen módon a csapatot. Akár mókamesterként, akár csodakapusként, akár gólokat lövő csatárként. Lesz, aki a szorgalmával tűnik ki, lesz, aki a taktikai érettségével, eszével. A tehetség szorgalom nélkül nem hoz eredményt.
 
Miért folytasd a  vízilabdát az úszás után?
 
1.    1. Az úszótanfolyam egy lépés a sportolás felé. Ám még nem igazi sport.
2.    2. Az úszótanfolyamokhoz képest az edzések rendszeresebbek, intenzívebbek, érdekesebbek.
3.    3. Nagy figyelmet fordítunk mi vízilabdások is, a helyes úszótechnika oktatására, tökéletesítjük a tanfolyamon tanultakat, továbbfejlesztjük a technikákat, a négy alap úszásnem mellett sokféle új úszásfajtát is tanítunk.
4.    4. A vízilabdában nagyobb vízbiztonság sajátítható el, mint a tanfolyami úszás órákon.
5.    5. Vízilabda = biztos úszótudás + ügyesség + erő + állóképesség+ észjáték. Egyszerre követel a gyerekektől: jó fizikai felkészültséget, kiemelkedő figyelmet – egyszerre kell koncentrálni a labdára, a bíróra, az ellenfél játékosaira, a saját csapattársakra, az edzőre, a szabályokra és a taktikára. Ember legyen a talpán, aki mindezt mélyvízben taposva, állandó birkózás közben teljesíteni tudja. Aki itt megállja a helyét, nagy valószínűséggel az életben is jól elboldogul majd.
6.    6. A vízilabda csapatjáték!
7.    7. Vízilabdázni „igazi sportklubokban” lehet. Itt a gyerek előmenetele, jövője, 18 éves koráig biztosítva van. Úszótanfolyamra legfeljebb 12 éves koráig járhat.
8.    8. Fitness vízilabdától az első osztályig, élvonalig – minden lehetséges… csak el kell kezdeni!